Forsiden LEGG TIL SOM VENN TUMBLR Weheartit Videoer Twitter SPØRSMÅL?

Personlig, men viktig for folk å vite.

02.01.2013 @ 22:47 i angst 20 kommentarer

Hei, det er nyttår og nye muligheter. 
Dere som leser bloggen min fast leste kanskje innlegget > "Enkelte kan dra til helvete" <  om det med at ting ikke blir tatt seriøst nok når det kommer til skole og min diagnose ADHD med konsentrasjonsproblemer. Når jeg fortalte om dette til Mamma, så syntes hun rett og slett dette var dårlig gjort og at vi må gjøre noe med dette. 

Hver gang jeg snakker om dette så begynner jeg alltid å gråte, siden det er virkelig ikke noe jeg liker å snakke om, men det er noe man bare må. 

Vel, etter jul siden det er nytt år og siste mulighet til å få noe anna enn stryk på karakterkortet så har jeg og mamma bestemt oss for å ta ett tak i dette. Så når jeg begynner på skolen så gir vi en frist til kontaktlæreren på 14 dager om å innkalle til et møte med alle faglærerene mine, PP-Tjenesten, rådgiver, henne selv og kanskje hvis det trengs en advokat. Det kommer til å bli stort møte, et møte som jeg virkelig frykter for. Et møte om noe jeg hater å snakke om, tårene kommer til å trille som aldri før. Jeg er ikke den personen som gråter ofte forran mennesker. Det kommer til å bli tungt, vanskelig og slitsomt. 

Herregud, er det virkelig smart å blogge om dette? Ja, det er vel det. Jeg må få sakt ting ut, ikke til en, men fler. Det er så mange som lurer på hvorfor jeg er som jeg er, og da er det bedre å vise folk dette innlegget enn at jeg skal forklare ting hundre ganger.

Folk tenker, " Ja, folk med ADHD er bare hypre og teite" det er vertfall sånn jeg føler folk tenker.  Men ting er mye vanskligere enn det...Sånn det er med meg..
Jeg fikk diagnosen uoppmerksom ADHD i 2007-08. Egentlig ble jeg glad når jeg fikk vite jeg hadde adhd, siden da vet jeg at det er ikke selve meg det er noe galt med, men "sykdommen" som gjør at ting blir galt. Uoppmerksom ADHD det vil da si at jeg ofte havner i mine egne tanker isteden for der fokus skal være. Og ikke har alt for mye hyperaktivitet (jeg blir ofte hyper på kveldstid, når jeg er trøtt). Jeg er veldig flink til å ikke klare å fullføre ting, jobbe med ting i sisteliten, har lite intiativ og jeg undervurderes ofte intellegensmessig. Noe som ikke er så kult. Jeg jobber alt jeg kan for å få ting så bra som mulig, men hvis interessen ikke er der så blir ting ikke gjort. Når jeg jobber så må det være helt stille, ingen bevegelser, lyder eller andre ting som kan forstyrre, hvis ikke er jeg ute av fokus med en gang.
Hvis jeg prøver og holde fokus, men hjernen min ikke klarer å følge med så blir jeg veldig fort frustrert, det koker over i hodet mitt. Men jeg klarer ikke å sleppe det ut før jeg er ett sted uten mennesker til stede.  

Jeg tåler utrolig lite motgang, noe som det har blitt mye av på skolen nå i det siste, jeg trenger ikke kjeft, det gjør ikke saken noe bedre, dette er jo ikke min feil. Det jeg trenger er hjelp og støtte. Men jeg liker ikke å spørre etter hjelp, fordi da føler jeg meg dum og patetisk. Jeg vil ikke være en av de som ikke skjønner, eller en av de som ikke forstår setninger eller sammensettninger av ting. 
Jeg vil ikke, ingen som vil å ha den diagnosen. Det suger baller skal jeg si deg.
 
Jeg vet det finnes medisiner mot ADHD, de kalles ritalin. Jeg har tatt dem, og jeg gikk på dem i ett halvt år, helt til jeg måtte fake at jeg tok dem. Jeg klarte ikke mer. Jeg får alltid mange bivirkninger av tabletter, og siden jeg har adhd, men uten så mye energi så mistet jeg energien jeg trengte. Og ble derfor trøtt og sovnet heletiden isteden. Det var ikke bare den bivirkningen jeg fikk, jeg fikk vondt i hodet, kvalm, løs i magen og jeg mista all matlyst. Og ble derfor underernært, det gjorde da saken ikke ble noe bedre. 
Jeg gikk til legen min for å spørre om det fantes noe anna alternativ, siden jeg klarte ikke mer av ritalin. Men nei, han sier det er eneste løsning, men jeg tviler.Jeg har nå gått uten tabletter i 3-4 år, og det har gått helt greit, men det svinger. Og nå ligger det virkelig helt på bunn, det kan nok bli litt værre, men den eneste veien jeg ser er oppover, så lenge jeg får hjelp og folk hører etter hva jeg har å si. Hvordan ting er for meg, ikke bare tro at jeg ikke gidder eller hva faen de har å si.  
Det er mye tyngre enn det man skulle tro. 

Derfor føler jeg at møtet kommer til å hjelpe, hvis folk gidder å høre på hva jeg har å si, hvordan jeg har det. Det kommer til å bli beintøft å være der og snakke med så mange og si hvordan ting er for meg for så mange mennesker.

Takk hvis du virkelig gadd å lese alt.

20 kommentarer

Postet av: Kpopbeast ~ Tasuke-chan

wow. Uff. fikk litt vondt i magen av å lese det, hvordan du har det. håper de folka på skolen din fostår dette når skolen starter opp igjen og møtet blir. Jeg støtter deg fult ut. håper du skjønner det. og nei, ADHD folk er ikke hypre og teite, det er ikke deres feil at de har det sånn. :)
Dato: 02.01.2013 Tid: 23:01 URL: http://www.fightingdreamers.blogg.no

Postet av: PinkLadyXoXo

<3
Dato: 02.01.2013 Tid: 23:07 URL: http://stordajento91.blogg.no

Postet av: Emilie

gladideggladideggladideggladideggladideggladideggladideggladideggladideggladideggladideggladideggladideg

..du e best, rødtoppen <3 just sayin', og har allerde fortalt at je føler med deg!
Dato: 02.01.2013 Tid: 23:13 URL:

Postet av: Line

tøffe ord. jeg har samme problemet å jeg kjenner meg igjen av mye det du skriver. stolt av deg jeg hadde nok ikke tørt å gjre det som du skreiv.
Dato: 02.01.2013 Tid: 23:30 URL:

Postet av: mathilde

ADHD er jo nærast eit skjellsord no til dags. Det er HEILT feil. Vi har kome heilt tiI totusenogtretten og eg synast verkeleg at samfunnet (og ikkje berre vi som slit med det sjølv) burde innsjå at psykisk sjukdom faktisk er sjukdom det òg. Dustesamfunn. Du er sterk, hald fram med det, fina<3<3
Dato: 02.01.2013 Tid: 23:38 URL: http://fingerstied.blogg.no

Postet av:

Støtter deg Signe, du er tøff som tør å si dette til alle! <3
Dato: 03.01.2013 Tid: 00:14 URL:

Postet av:

Trist å lesa at du har da så tongt Signe. MASSE GLA I DEG. Og savna deg utrulig masse. Håpa at du får hjelp etter møtet på skulen
Dato: 03.01.2013 Tid: 00:18 URL:

Postet av: Sjokoladeilomma

All ære til deg! Dette lyser det respekt av, og jeg synes du er både tøff, sterk og modig. Dessverre er det fremdeles mye uvitenhet rundt adhd, det gjør meg så sint og fortvilt. Krysser alt jeg har for at det ordner seg med skolen, du har alt ditt på det tørre i hvert fall! Stor klem!
Dato: 03.01.2013 Tid: 00:20 URL: http://www.sjokoladeilomma.blogg.no

Postet av:

Herregud så tøft gjort av deg! Du sier alt det som trengs å si, det her burde flere se. Jeg har allerede delt det en gang, håper du får mer oppmerksomhet av det her nå.

Del alle andre også, det er så viktig og få dette ut til folk!
Dato: 03.01.2013 Tid: 00:51 URL:

Postet av: Ellen Synøve

Husk at jeg er her hvis du trenger meg uansett da, lille pus <3
Dato: 03.01.2013 Tid: 01:15 URL: http://vreng.blogg.no

Postet av: anonym

vet akkurat hvordan dette er! og jeg husker jeg slet veldig med å fortelle dt til folk, dt er faktisk bare de aller nærmeste som vet om diagnosen min idag. Dt med at dt ikke finnes flere medisiner enn Ritalin er bare bull!!! Du må be om en henvendelse fra fastlegen din til BUP, de tar deg mye mer seriøst!

jeg vet godt hvem du er, og du vet nok godt hvem jeg er...
Dato: 03.01.2013 Tid: 09:35 URL:

Postet av: A;

<3<3<3
Dato: 03.01.2013 Tid: 09:57 URL: http://pissarg.blogg.no

Postet av: *Julie*

Jeg har også AHHD og selv om folk ser sygt på meg osv pga. det så bryr jeg meg ikke no særlig. Jeg har mange gode venner som hjelper meg når jeg trenger hjelp. Så ikke bry deg om hva folk tenker om deg eller om ADHD, bare få det ut og snakk med venner, familie osv. Det hjelper mye!
Dato: 03.01.2013 Tid: 10:15 URL: http://www.majer98.blogg.no

Postet av: acristy

Håper ting ordner seg og masse lykke til! :)
Dato: 03.01.2013 Tid: 13:18 URL: http://acristy.blogg.no

Postet av:

Jeg tok også Ritalin, kjenner meg litt igjen på bivirkningene. Spesielt den med matlysten og løs i magen. Jeg raste ned i vekt som aldri før. Så Ritalin var ikke noe for meg, men det finnes andre piller. Jeg tar dem nå og er fornøyd med dem, er ikke sikker på hva de heter.

Takk for at du skriver om dette sånn at folk vet hvor vanskelig det er å ha A D H D.

Jeg skal ta å dele det! :)
Dato: 03.01.2013 Tid: 13:20 URL:

Postet av: .emilie

leste alt.

..wow, lykkemassemasse til, håper virkelig alt ordner seg for deg, fordi du, som alle andre, fortjener det.

Keep going.
Dato: 03.01.2013 Tid: 19:12 URL: http://dobbie.blogg.no

Postet av: Malene Wilhelmsen

Tøft av deg å skrive et slik innlegg!
Dato: 03.01.2013 Tid: 20:42 URL: http://enelam.blogg.no

Postet av: ♥Sofia♥Pegacorn♥Consupi♥Rainbow♥

RESPEKT FOR DEG ! c: Det er utrolig tøft av deg og skrive dette innlegget. Det viser hvor sterk du er, og jeg håper virkelig du får alt mulig positivt ut av det møte c: Lykke til<3
Dato: 03.01.2013 Tid: 21:57 URL: http://www.ponsoro.blogg.no

Postet av: Jannicke

Tøft av deg å skrive et innlegg som dette! :-)
Dato: 04.01.2013 Tid: 10:16 URL: http://jt0byy.blogg.no

Postet av: Emma Extacy

Du er SÅ sterk som må gjennomgå dette. Har så stor respekt for deg! Stå på masse videre <3

SV: Det var det! (:
Dato: 04.01.2013 Tid: 21:17 URL: http://emmlicake.blogg.no

Skriv en ny kommentar